Blog om Flir – et termisk kamera

Her på bloggen behandler vi mange emner og deler relevante link til viden inden for forskellige komplekse områder i erhvervslivet. I dette blog-indlæg handler det om Flir der er et amerikansk firma inden for termografi – eller nærmere betegnet termiske kameraer.

Flir producerer disse praktiske gadgets, som kan måle temperaturer i bygningsmasse eller overvåge produktionsanlæg inden for industrien. F.eks. kunne det være en fødevarefabrik eller et samlebånd med kemiske midler på metaldåse. Flir Systems, som firmaet også hedder, er børsnoteret og handler for MANGE penge årligt, da det er med i det toneangivende indeks S&P 500.

Flir i5 – ergonomisk måleinstrument

Det har eksisteret siden 1978 og er verdens førende virksomhed inden for dette specialområde, der følges nøje af især ingeniører og bygningssagkyndige, som kører rundt med et arsenal af måleinstrumenter til at afsløre sundheden eller effektiviteten af et byggeri. Et termisk kamera som eksempelvis Flir i5 er nemt at sætte i bæltet, når det er inaktivt, da det kun vejer 365 gram og lagrer sine termiske billeder (varmebilleder) på SD-kort. Det har endda et ergonomisk håndtag, så ingeniører ikke får for ondt i fingrene.

Hvis du vil se et repræsentativt udvalg inden for Flirs måleinstrumenter, er det en god idé at besøge f.eks. den danske webshop Pro Instruments, hvor der virkelig er gud for nørder. Du kan klikke på et link til shoppens fede kamera i5 her – Flir i5 for at se mere!

Det er afgjort et nørdet område, men hvem vil ikke gerne vide, om huset, de køber, gemmer på skimmelsvamp i væggen eller gulvet? De smarte gadgets kender svaret i modsætning til vi mennesker.

Om termografi og Extech

Termografi er en dansk, samlet betegnelse for at måle temperaturer og forskelle inden for forskellige brancheområder. Du kan se nogle af de sektorer, som arbejder med termografiske målinger og praktisk anvendelse af denne videnskab så at sige, inde på denne hjemmeside: termografi med Extech. Extech, som omtales i det pågældende link, er faktisk et andet firma med måleinstrumenter, som tidl. blev opkøbt af Flir, der øjnede muligheden for en god handel at gavne bundlinjen og aktionærerne med.

Hvis du er interesseret i at læse mere indgående om Flir Systems og de forretningsmæssige områder, koncernen dækker, kan du med fordel besøge en side som denne, hvor der også er link i bunden til årsrapporter og mere tekniske indførelser i produkter.

Nå, men det var en lille intro til termografiske måleinstrumenter og kamerer. Jeg håber, at andre finder artiklen relavent og interessant.

flir-i5