Nyt cykelsite i luften med fokus på Fixie cykler

Her på Link-blog.dk er vi i den grad nogle link-nørder. Denne gang skal det dog handle om en afkrog af internettet, der beskæftiger sig med noget andet nørdnyt, nemlig designcykler. Vi har modtaget denne unikke nyhed fra en link-glad mednørd, som gerne vil fortælle noget om de specialmonterede cykler og dele lidt links med os alle. Læs med.

Står du og skal ud og anskaffe dig en ny Fixie cykel? Eller er du blot på udkig efter inspiration eller skal du til at bygge en Fixie?

På det nyligt lancerede cykelsite DezignCore.dk har vi samlet de seneste artikler og inspiration omkring Fixie cykler. Du kan bl.a. finde dybdegående artikler der giver dig overblik over hvilke ting du skal overveje, hvor du kan finde det rette udstyr og hvad det koster at bygge din egen unikke fixie cykel.

Vi har også lavet et overblik over aktuelle fixie cykel tilbud og fortæller om fixie cyklens historie.

Hvad er en Fixie Cykel?

En Fixie cykel (også kaldet en Singlespeed cykel/ 1-gears cykel) er en design cykel med et fast gear (Fixie) eller rettere en fast cykelnav, hvilket betyder at pedalerne altid drejer hvis hjulet drejer (dvs. at Fixie cykler med fast gear ikke har friløb).

Hele mantraet omkring Fixie cykler handler om at have en så enkel cykel som muligt. Derfor har mange Fixie cykler hverken bremser, reflekser, ringeklokke eller andet unødvendtigt “lir”.

Cykelbudene saa det at køre på sådanne cykler som en kæmpe fordel, da de var næsten vedligeholdelsesfrie. Ideen til dette fik de fra banecykling da Fixie cykler har en fast nav på baghjulet som var normalt på indendørs banecykler. Der er ingen gear der kan gå i stykker, og da de var enkelt bygget op, var der også færre dele der kunne gå i stykker.

Nyt dansk cykelsite – DezignCore.dk i er luften

På det nyligt lancerede danske cykelsite Dezigncore.dk finder du et overblik over de nyeste, smarteste og fedeste design cykler samt artikler og inspiration til køb af din næste design cykel. Vi har samlet hvad vi synes er et udvalg af de fedeste design cykler og du finder også design cykel artikler og links til forhandlere af fede
På DezignCore.dk finder du de seneste artikler og inspiration omkring design cykler fra ind- og udland.

Du kan bl.a. læse om Herskind & Herskind’s nye el design cykel, en design cykel der har vundet Red Dot Design Awarden og en fed design budcykel til byfolket.

Trends indenfor cykel design

I mange år har det været populært at investere i en cykel med alt det nyeste og mest avancerede udstyr. De fleste har så anskaffet sig en design cykel der ligner proffernes meget spraglede design cykler, og er gået meget op i at optimere den på alle mulige måder, så ikke mindst vægten er kommet ned.

Gennem de seneste år er der dog kommet en anden trend frem, hvor man dels går ”back to basics”, og nærmest kommer kørende på gamle havelåger, og dels går i en meget kreativ retning med meget specialdesignede design cykler. Design cykler er dog et meget vidt begreb, og der er f.eks. både de flippede og de meget stilrene design cykler som du kan se herover og herunder.

Nogle af de spændende features der er kommet til “retro design cyklerne”, er ting som fixie nav, flip/flop hjul og single speed. Det er sådan set kendte teknologier, som man f.eks. kender fra banecykling, men som man nu også
tilbyder på ”almindelige” design cykler.

DezignCore.dk er skabt for at inspirere dig til dit næste cykelkøb og som inspiration til hvordan du kan “style” din cykel så den bliver en super fed designer cykel. På sitet finder du alt fra mere klassiske “old-school” designer cykler til de fedeste koncept design cykler, fixies, el-cykler og “limited edition” cykler. Vi
opdaterer sitet jævnligt med de nyeste billeder og artikler af og om design cykler og andet cykel design.

Læs mere her: DezignCore.dk