Når et Sharepoint-kursus ikke blot er for viderekomne

Mange netbrugere kender nok til Microsofts udmærkede program SharePoint, der i virkeligheden er et CMS-system til at bygge hjemmesider i – men også kan bruges til meget, faktisk en del, andet.

Et decideret SharePoint-kursus vil for visse nytilkomne brugere nok være en god idé, da systemet kan synes lidt uoverskueligt for uerfarne IT-brugere, men kan anvendes til mange ting for ikke-kode-kyndige ansatte i en virksomhed.

De fleste firmaer bruger formentlig SharePoint til primært intranet (firmaets interne hjemmeside, der kræver password) eller som ”byggeværktøj” til extranet/www-hjemmeside. Systemet anvendes dog også til dokumenthåndtering og samarbejde i teams på en arbejdsplads eller i måske en forening for den sags skyld.

En afdeling i en virksomhed kan eksempelvis have deres egen interne side uafhængigt af firmaets generelle intranet, hvor der deles filer og arbejdsnoter i ét væk, uden resten af de ansatte kigger med. Eller måske køres hele sagshåndteringen i en afdeling simpelthen i SharePoint, da systemet minder meget om Windows rent brugermæssigt?

Et kursus med certificerede konsulenter gavner også HK-Hanne

Når medarbejderne skal oplæres i nye funktioner eller ikke har anvendt systemet før, kan det være oplagt at opkvalificere eller træne i rutinerne i form af et SharePoint-kursus.

Underviseren kan oplagt komme fra en certificeret Microsoft-konsulent-virksomhed, da det måske ikke altid er så spændende eller nødvendigvis lærerigt, at chefen skal stå og belære om, hvad der sker inde i det der IT-program, som han ikke rigtig er super skarp til.

Her på Link-blog.dk kan vi i hvert fald anbefale at prøve en professionel approach af for at sikre, at medarbejderne lytter til, hvad der bliver sagt og vist.  Og derudover anvende en person, som har opdateret viden om den seneste version af programmet samt Microsofts apps, Windows, Skype, Teams og andre programmer.

Der findes en udmærket oversigt i dette link vedrørende certificeringerne, så I har en idé om, hvad I skal kigge efter hos en given konsulent. Microsoft er en typisk amerikansk virksomhed, hvorfor djævlen ligger i detaljen, og der skal lige afstemmes forventninger formentlig.

24Support

Cloud-løsningen er at foretrække

 Mange firmaer anvender cloud-løsninger til erhverv og har derfor ingen problemer med at anvende SharePoint, men en opkvalificering i form af kurser har aldrig været en dårlig idé.

Man kan også overveje at installere nyere cloudsoftware til at slutte op om de tiltag, man til dagligt foretager sig inde i ”SP” (som systemet også kaldes), men at sikre sig, at både HK’erne, DJØF’erne og de andre faggrupper kan finde rundt i programmet til dagligt er det vigtigste. Start med hver ting til sin tid og byg oven på hen ad vejen.

Den økonomiske gevinst ved at køre cloudversioner tjener sig typisk ikke ind lige med det første, men er gavnlig i det lange løb.