Regler for snerydning i København med Link-blog

I dette hyggelige indlæg skal handle om snerydning i København for det er netop nu, at sneen er hvid og besværlig at slippe for i trafikken og derhjemme foran udgangsdøren.

København kan ofte være et snusket sted med masser af snevand i rendestenen, som flyder over, og så er det jo godt, at der findes lokale viceværter, som kan skovle tingene væk eller køre sneen bort til afsmeltning andetsteds.

Der findes også visse regler, som bør overholdes, når vi taler snerydning i Danmark, og reglerne kan faktisk variere fra kommune til kommune. Selvom det kan lyde skørt.

Københavns trapper SKAL ryddes for sne!

Normalt vil det gøre sig gældende, at fortove og trapper – husk forresten trappevask i jeres boligforening – skal være fuldt ryddet for sne mellem kl. 7 og 22 på hverdage. Søndag kan man vente en time med at gå i gang, men sove længe – det går altså ikke, så godt du læste Link-blog.dk’s guide til snerydning!

Snerydning i Københavns Kommune har i øvrigt også en særregel, der er værd at bemærke, nemlig at diverse udvendige trapper også skal ryddes for sne og is…. Det kan være en trappe op til et etagehus med lejligheder eller måske en kældertrappe i baggården.

En anden interessant ting er, at der typisk vil være ryddepligt for de første 10 m. fra skellet på grunden. Så det kan alligevel være en del sne, som skal skovles, hvis den er faldet tungt en nat i Københavnsområdet.

Boligforeningers hjælpende hånd i snerydning

Heldigvis findes der råd for sneskovlingen, hvis man er en boligforening. Visse viceværter udfører denne sure pligt om morgenen og om dagen, men ikke alle steder har en fast mand til rådighed alle tider om vinteren.

Det kan derfor være en mulighed at hyre en fast mand til at rydde sne på ejendommens domicil bevæbnet med skovl og fejekost. Et af disse firmaer, som har gjort det for foreninger igennem mange år, hedder SyRen. De kan googles og findes på nettet for mere information.

Priserne i branchen plejer at være faste, men pas på, at jeres boligforening ikke faktureres for perioder, hvor der ikke er faldet sne. Dette finder ofte sted. Der er tale om en form for rådighedstillæg.

Hvis ejendommmen skulle være blevet oversvømmet i kloakken pga. snefald i København, vil det være oplagt at leje en stor affugter igennem et firma.

God fornøjelse med sneen!