Linknørd ser på rekruttering & outplacement

I denne artikel ser vores allesammens ven Link-nørd på et nyt emne i erhvervslivet, nemlig rekruttering og outplacement.

Der findes mange firmaer inden for nichen rekruttering. De fleste er ikke så vanvittigt store, selvom der også er store spillere på markedet, men ved til gengæld en masse om brancher.

Det kan være, det pågældende firma har prøvet at rekruttere medarbejdere inden for en speciel sektor, som ikke alle ligger inde med viden omkring. Eller har et unikt netværk at spille på, når en virksomhed skal have fat på en ny, skarp leder eller en specialist. det gør sig fx gældende inden for IT-rekruttering, hvor bredde ikke er vigtig – de rette programmeringssprog, dedikation og erfaringer med udvikling betyder til gengæld alt.

Husk på, at et site som Linkedin ikke er et rigtigt netværk, men en hjemmeside, hvor man lægger sit CV ud og prøver at mikroblogge sig til succes i erhvervslivet. Ikke alle, der linker op, behøver at kende hinanden, så et afgørende kendskab til faglige personer og deres kunnen er det vigtige nøgleord.

Decideret headhunting kræver også sin mand eller kvinde, da et forløb, som resulterer i en forkert ansat eller slet ingen person, der kan bruges, både er dyrt og spild af tid og menneskelige ressourcer, endsige HR-afdelingens kræfter.

Som sådan er det derfor vigtigt at teame op med en rigtig samarbejdspartner på området. Der findes som sådan ingen prissammenligninger som Agera eller lignende portaler på bogføringsområdet, så det gælder om at researche selv med telefon og computer for at finde frem til det rette rekrutteringsbureau. rekrutteringsfirma kan man også søge på online.

Outplacement er endnu en kategori, som I kan slå op via links på Google eller Wikipedia.org for at finde mere viden om. Der er tale om HR-indsatsen i fht. de medarbejdere, der er afskediget, f.eks. i forbindelse med besparelser eller andet. Det gælder om at bringe disse videre fornuftigt i nye stillinger og sammenhænge. Outplacement er god CSR og giver de større virksomheder et bedre ry, hvorfor outplacementforløb i de senere år er blevet et hot emne blandt erhvervslivet.