Haveservice med Link-Blog.dk

Haven skal gøres vinterklar

Åh ja, vi kender det allesammen. Haveservice savnes, da hven skal ordnes i efteråret og klares til den kommende vinter!

Selvom vi er sidst i august, er årstiden stadigvæk sommer ifølge kalenderen. Derfor bliver græsset stadig slået som det skal, ukrudtet bliver brændt og sprøjtet samt de sidste belægninger bliver støbt og lagt … men inden længe, om et par dage faktisk, er det efterår – hvis man følger kalenderens angivelser.

Her begynder det at blive koldere, dagene kortere og regn kan forekomme hyppigere. Derfor begynder forårets og sommerens havearbejde også at blive minimeret. Hvad skal man finde på ?

Vi anbefaler to opgaver du kan gå til – initiativ, om man vil når datoen har passeret 30/9:

• Træfældning og beskæring af træer

• Tilplantninger af nyt

Gør dine træer klar til vinteren

Sørg for at beskære dine træer, inden frosten kommer. Så lukker de tæt og skyder smukt op, når det bliver forår igen. Når du beskærer træerne så sørg for at bruge en stærk og skarp sav. Jo bedre sav, jo mindre chancer for fremtidige bakterie- og svampeangreb.

Brug haveservice når vejret er til det

Efteråret er et rigtig godt tidspunkt for omplantningsarbejde. Jorden har – forventeligt – fået en masse fugt grundet regnbyger der regelmæssigt har vandet områderne.

Fordi vi lige har afsluttet sommeren er der stadig varme i jorden og det gør, at planterne har tid og mulighed for at vænne sig til deres nye placering, og danne helt nye, friske rødder. Bl.a. roser har bedst af at blive tilplantet i efteråret. Det skal selvfølgelig være før den første frost kommer.

Udover at jorden er fugtig og kan være varm, vil vejret fortsat regne. Derfor sparer du på pasning og vanding af det nytilplantede. Du skal altid sørge for, der er godt med vand til nye planter, så de får fast.

Hvis du eksempelvis har lagt rullegræs, kan du løfte et lille hjørne efter du har lagt det, og tjekke om jorden under stadig er fugtig. Rullegræs kan måske være svært at lægge på selv, hvorfor det er tilrådeligt at tilkøbe haveservice til formålet.

Rullegræs skal have vand hver dag det første stykke tid … rullegræs er som regel 2-3 uger om at få fat. Så time det, så godt som muligt, inden frosten kommer.

Sidste græsslåning

Inden vinteren rammer os, så få klippet græsset. Men ikke for hårdt. En smule længde gør bestemt ikke noget – tværtimod, så dør det ikke ud. En græsslåning i oktober som det sidste i år er ganske fint, medmindre udsædvanlige vejrforhold træder ind.

Gode råd og sparring er vi altid klar på … vær god ved dine planter, græs og træer.

Det er levende organismer der fremstår smukke, når det hele er velplejet. Når foråret begynder at indtræffe igen, og frosten er væk, så gi’ det hele en gang gødning og pas godt på dit grønne og blomstrende .. Hvis I ikke er hjemme så ofte grundet udlandsbolig eller ferie, kan I altid få en fast gartneraftale med et firma inden for haveservice.